Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, το σχολείο μας πραγματοποίησε τη δεύτερη κατά σειρά εκπαιδευτική του επίσκεψη σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα :

  1. Τα τμήματα της Α Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16 – Θησείο) όπου: α) ξεναγήθηκαν στην έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας – Eureka, β) παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη χρήση του γνώμονα στη ναυσιπλοΐα και στη λειτουργία του ηλιακού ρολογιού. Το συντονισμό και οργάνωση της επίσκεψης, είχε ο καθηγητής Μαθηματικών Απ. Παπανικολάου με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Βαλτά, Δαφνομήλη, Μητροπούλου, Τζιάβα.

Παρατίθενται ενδεικτικές αξιολογήσεις των μαθητών :

2) Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το μουσείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και παρακολούθησαν επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους των πρωτοπόρων του κινηματογράφου. Η συζήτηση που ακολούθησε, τους έδωσε την ευκαιρία να δουν πώς εξελίχθηκε η τέχνη που κυριάρχησε τον προηγούμενο αιώνα, αποτελώντας μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές λαϊκής διασκέδασης και μια από τις βασικές πηγές πληροφόρησης. Το συντονισμό και οργάνωση της επίσκεψης είχε ο φιλόλογος κ. Ανδρίτσος με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Κοντοπίδη, Ζήλου, Τάτση, Τριαντοπούλου, Χαβιαρά.

3) Τα τμήματα της Γ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου όπου στη θέση Χάος οι μαθητές γνώρισαν το άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού. (Orienteering). Σε μικρές ομάδες, συμμετείχαν σε αγώνα που διοργάνωσε η Hellasorienteering και η ψυχή της κ. Δημήτρης Καραδημητρίου. Αρκετοί μαθητές εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μάλλον θα τους δούμε σε επίσημους αγώνες. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια σύντομη στάση στην πόλη του Λαυρίου. Το συντονισμό και οργάνωση της επίσκεψης είχαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ.κ. Νταλαχάνη και Μποντού, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Αρτέμη, Γκίκα, Κατσούλα, Τσιάτσιο, Στεφανιδη.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα :

1
2
3
4
5
6
previous arrow
next arrow